OO Seven

Geen vosfactor
Verwantschap
Keur
Fokwaarde
Grand-Prix
Stokmaat

Bijna de helft van zijn nakomelingen loopt in de sport waarvan 15x Zware Tour (o.a. Zuidenwind), 36x Lichte Tour en 122x Z1 t/m ZZZ.* 
*Bron www.horsetelex.nl

KWPN verrichingsonderzoek: Stap 8, Draf 9, Galop 9, Aanleg als dressuurpaard 9
Imke Schellekens-Bartels won in 2002 de PAVO-Cup met een score van 70.33%

• Komt zelf uit de Bria-stam, één van de beste Nederlandsedressuurstammen die we hebben.
Ook internationale Grand Prix-paarden, zoals Celiton, Voice, OO Sevens dochter Ambria en zoon Agent de Jeu zijn voorbeelden van toppaarden uit de directe moederlijn van OO Seven.
• Zelf internationaal Grand Prix dressuur
• Vrij bloed, zonder Jazz, Ferro en Flemming in de pedigree
• Past uitstekend op wat sensibelere en scherpere merries

bestel hier sperma van oo seven
Hengst OO Seven

‘Ik herken veel van de kwaliteiten en het karakter van OO Seven
in zijn kinderen. Het zijn allemaal fijne én goed verkoopbare paarden’

– Joyce Lenaerts

RUBINSTEIN I
WESTF DE341410666986
1986 Zwart 1.70m
ggk: WESTF, HANN, OLDBG, RHEIN, BAVAR
Grand Prix dr.
ROSENKAVALIERDetails Details
WESTF DE341410971080
1980 Donkerbruin 1.71m
ggk: WESTF, RHEIN
ROMADOUR II
WESTF 1969
DIVA
WESTF 1973
ANTINE
WESTF DE341410075972 Hauptstutbuch
1972 Bruin
ANGELO XX
xx 1962
DODONA
WESTF 1962
GELBRIA
KWPN 52800319887024 prest ster voorl.keur
1988 Zwartbruin 1.68m
DORUTODetails Details
TRAK 424Sprt pref
1962 Bruin 1.67m
ggk: TRAK, KWPN
KOMET
TRAK 1952
BLITZLICHT II
TRAK 1958
ILBRIA
KWPN 1378 pref keur
1967 Bruin
AMOR
HOLST 1959
WOBRIA
Sgldt 1957

 

Persbericht

OO Seven breekt door als prestatieverver

OO Seven behaalde zijn mooiste resul­taten op latere leeftijd. In de Grand Prix was hij succesvol met de Australiër David Shoobridge. De bij het KWPN keur ­verklaarde zoon van Rubinstein uit de befaamde Bria-stam is inmiddels ook doorgebroken als dressuurpaarden­leverancier. Vooral met wat sensibele en scherpe merries, met bijvoorbeeld Jazz- en Ferro-bloed, blijkt hij uitstekend te combineren. In dit eerste deel waarin we OO Seven in de spotlights zetten, gaan we in op zijn eigen prestaties.

Als jong paard was OO Seven al een opvallende hengst met veel jeugd en charme. Als zoon van de vermaarde Rubinstein I, een hengst die zelf internationaal Grand Prix liep en uit
een van de beste Duitse dressuurstammen komt, wekte hij verwachtingen. Temeer omdat zijn moeder, de Doruto-merrie Gelbria, een volle zus is van Barbria, het internationale dressuurpaard van Tineke Bartels en later Imke Schellekens-Bartels. Ook internationale Grand Prix-paarden, zoals Celiton, Voice, OO Sevens dochter Ambria en zoon Agent de Jeu zijn voorbeelden van toppaarden uit de directe moederlijn van OO Seven. Daarmee komt de hengst, die gefokt werd door Isabel van Gisbergen uit één van de beste prestatiestammen die de Nederlandse dressuur­paardenfokkerij rijk is. Na zijn goedkeuring kreeg Imke Schellekens-Bartels OO Seven te rijden. Zij reed hem succesvol in de Pavo Cup, de Hengstencompetitie en het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden. Vervolgens behaalde zij enkele aansprekende overwinningen op Lichte Tour-niveau. Vervolgens nam Joyce Lenaerts het stokje over van Schellekens-Bartels. En met succes. Ze bracht de hengst tot op Grand Prix-niveau uit. Joyce herinnert zich de eerste kennismaking met de hengst nog goed. ‘Een geweldig paard, heel eerlijk, heel werkwillig. OO Seven was een enorm positief ingestelde en plezierige hengst om mee te ­werken. We maakten snel vorderingen. En toen kwam de Grand Prix in zicht. OO Seven kon heel mooi piafferen, daar had hij veel talent voor, het ging hem gemakkelijk af. Verder beheerste hij alle oefeningen.’

Dubbel goed met OO Seven
De overstap pakte goed uit. De hengst scoorde direct mooie percentages. Op dat moment ontstond er belangstelling vanuit Australië voor de hengst.
‘Alles is in overleg gegaan. Ik vond het natuurlijk heel jammer dat hij ging, ik had een enorme band met hem. Maar in Australië zou hij meer kansen kunnen krijgen, vooral in de fokkerij. Ik gunde het OO Seven, en had er vrede mee. Ik heb in de begintijd heel veel contact gehad met David, zijn nieuwe ruiter. Het zijn vaak de kleine dingetjes die verschil kunnen maken, en David wilde alles weten. Ik vond dat zo positief.

OO Seven was dan wel weg, ik had nog wel verschillende van zijn nakomelingen hier op stal. Ook uit eigen fokkerij. Onze Doruto-merrie Dana bracht bijvoorbeeld Zodana, die inmiddels in Frankrijk Grand Prix loopt.
Ik herken veel van de kwaliteiten en het karakter van OO Seven in zijn kinderen. Het waren allemaal paarden die we op een gegeven moment goed konden verkopen. Op die manier zijn we dubbel goed geweest met OO Seven’, vertelt Joyce.

Koning
David en zijn vrouw Amanda Shoobridge uit Australië zochten een goedgekeurde KWPN-hengst. Isabel van Gisbergen blikt terug: ‘We kwamen via Emmy de Jeu met hen in contact. David reed in die tijd niet hoger dan Z2-niveau. In eerste instantie zou Amanda hem gaan rijden, die was wat verder. Maar David had zo’n klik met dat paard. En OO Seven was vanaf het begin zo happy daar. Hij stond erbij als een koning, met zijn eigen weitje en uitzicht over de vallei. Je moet weten dat OO Seven een heel introvert paard is. Dat introverte zie je ook vaak terug in zijn kinderen.  Het zijn geen stoere paarden die er doorheen lopen. Je moet ze echt managen en op basis van vertrouwen gaan ze het voor je doen. Zitten ze niet goed in hun vel, of staan ze bij een ruiter waar de klik niet helemaal mee is, dan kruipen ze in elkaar, en sluiten ze zich af. Maar als die klik er wel is, dan heb je  een maatje voor het leven, die alles voor je doet  en waar je ongekend ver mee kan komen’, vertelt Isabel. ‘David Shoobridge bracht zijn KWPN-hengst ook op wedstrijden uit. Binnen de kortste keren reed hij hem in de Grand Prix, internationaal, met scores van boven de 70%. OO Seven was inmiddels niet meer de jongste. Maar als een goede wijn, die zijn tijd nodig had om te rijpen, kwam hij in de juiste handen eigenlijk pas op latere leeftijd echt optimaal tot zijn recht.’

Keurpredikaat
Soms komen alle mooie dingen tegelijk. Terwijl OO Seven furore maakte in de dressuurring in Australië, werd de hengst in Nederland door het KWPN keur verklaard. Met name de prestaties in de sport van de nakomelingen gaven de doorslag voor dit felbegeerde predikaat. Nakomelingen van OO Seven blijken ideale dressuurpaarden voor zowel de amateur als de professional. Bijna de helft (!) van al zijn nakomelingen wordt in de sport uitgebracht, waarvan meer dan vijftig paarden op Lichte Tour-niveau of hoger. Daarbij heeft OO Seven mooi vrij bloed zonder Jazz, Ferro of Flemmingh in de pedigree. En zo is de hengst, die inmiddels op leeftijd begint te raken, in een keer weer actueler dan ooit.